• Tommi Kanon

Jäinen laastari ei turvallisuutta pelasta

Jää nirskuu, vihellys aktivoittaa luisteluvauhdin, musiikki pauhaa piruettien taustalla ja koppihiki lemuaa jäähallin käytäville, jossa junnut juoksentelee. Porvoon jäähalli on koonnut yhteen lapsia, nuoria ja aikuisia nauramaan, treenaamaan ja voittamaan. Silti kaupungin urheilupolitiikan ja liikuntapaikkojen parantamisessa on pikemminkin vain ensiapulaukku, josta löytyy muutama jäinen laastari. Näillä laastareilla pyritään kiivaasti paikkailemaan ainoastaan jäähallin pintanaarmuja.

Kokonniemen liikuntakeskuksen kiinteistö- ja konseptisuunnitelma julkaistiin muutama viikko sitten. Kunnianhimoisessa paketissa veronmaksajien ja sijoittajien rahoja laitetaan hyvään tarkoitukseen: urheilun ja liikunnallisuuden ylläpitoon. Jäähalli vaatii kuitenkin muutakin kuin pelkästään laudoittamista ulkonäöllisistä syistä tai muita ekstrapalveluita. Turvallinen jääurheilu vaatii täysin uuden jäähallin rakentamisen. Jäähallin käyttäminen ei ole paraikaa lähes yhtään turvallista. Uuden hallin rakentaminen käy myös pitkällä tähtäimellä huomattavasti edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin jatkuva peruskorjaaminen. Turvallisuus tulee olla arvo, jota kunnioitetaan ja jonka eteen tehdään töitä.


Yhdyn täysin jäähallin pääkäyttäjäseurojen vakavaan huoleen koskien Kokonniemen liikuntakeskuksen ongelmia. En kuitenkaan torppaa liikuntakeskuksen kehittämistä, vaan vaadin muutoksia nykyisiin suunnitelmiin.
5 katselukertaa